lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Skanska hyr ut 44 000 kvadratmeter logistik

Publicerad: 4 maj 2021, 09:50

Greenfoods nya anläggning i Helsingborg Foto: Skanska

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Greenfood om ett nytt livsmedels- och logistikcenter i Långeberga, i östra Helsingborg. Anläggningen omfattar totalt 44 000 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SkanskaSkanska FastigheterHelsingborg

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat och den nya anläggningen är en av bolagets största investeringar hittills. Det nya hyresavtalet löper på i 20 år.

– I samarbete med Skanska skapar vi ett ekosystem, ett specialanpassat, modernt och miljöeffektivt livsmedels- och logistikcenter som gör att vi kan fortsätta växa i Europa, öka våra volymer och utveckla vårt sortiment, säger David von Laskowsi, vd och koncernchef för Greenfood Group, i bolagets pressmeddelande. 

Byggstart för anläggningen väntas ske i andra kvartalet 2021, med beräknad driftstart under andra kvartalet 2023. Anläggningen kommer ha stort miljöfokus i allt från materialval till effektiva kylsystem. Dessutom ska en solcellsanläggning på taket täcka delar av verksamhetens elbehov. 

– Det här blir det största logistikprojektet som Skanska har utvecklat i Norden. Hela anläggningen är skräddarsydd efter Greenfoods önskemål och krav. Vi är väldigt stolta att få vara en viktig del i Greenfoods fortsätta framgång och engagemang i detta projekt, säger Johan Hedve, uthyrningsansvarig Logistik på Skanska Fastigheter Göteborg, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev