Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Skandia hyr ut 7.000 kvm när friskolekoncern tar över mer yta i Göteborg

Publicerad: 23 maj 2022, 09:06

Skandia Fastigheter köpte ”Botanhuset” av Akademiska Hus tidigare i våras.

Foto: Alexander Idelmann / Idealbild Göteborg

Friskolekoncernen Jensen Education och Skandia Fastigheter har tecknat ett hyreskontrakt omfattande nästan 7.000 kvadratmeter skollokaler i ”Botanhuset” i Göteborgs botaniska trädgård.


Ämnen i artikeln:

Svepet

Skandia Fastigheter köpte det så kallade ”Botanhuset”, fastigheten Änggården 34:2 i Göteborgs botaniska trädgård, av Akademiska Hus tidigare i våras. 

Nu står det klart att friskolekoncernen Jensen Education flyttar in i det som tidigare var Göteborgs universitets undervisningslokaler (Universitetsverksamheten har flyttat till Medicinareberget). 

Läs mer: Skandia satsar på Hisingen: ”Backaplan är Göteborgs Odenplan”  

Jensen, där grundaren Håkan Jensen är ensamägare, kommer hyra cirka 7.000 kvadratmeter och bedriva mellan- och högstadieverksamhet i lokalerna – som totalt omfattar cirka 10.000 kvadratmeter lokalyta. 

Friskolekoncernen är sedan länge etablerade i Göteborg med en gymnasieskola och en högstadieskola med över 600 elever i kö, och kommer att öppna upp kön till den nya skolan inom kort. 

Jensen Education grundades 1996 och är ett helägt dotterbolag till Jensen Group AB som i sin tur är helägt av Håkan Jensen.  

 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Svepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.