Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Skandia Fastigheter hyr ut 2 200 kvm i Sumpan till skönhetsjätte

Publicerad: 17 november 2022, 10:57

En del av Skandia Fastigheters fastighet Kabeln 6 i Sundbyberg, kallad Koppartråden, kommer att hyras ut till den tyska skönhetskoncernen Henkel. Till vänster Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter kommer att hyra ut 2 200 kvadratmeter i fastigheten Kabeln 6 i Sundbyberg till den tyska skönhetskoncernen Henkel. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSkandia FastigheterSundbyberg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


I fastigheten bedrevs fram till början av 1980-talet kabeltillverkning med anor från 1880-talet. Efter att produktionen flyttat till andra orter förvärvades huset av Skandia Fastigheter.

I dag utvecklar bolaget området Fabriksparken i Sundbyberg där den aktuella byggnaden, som kallas Koppartråden, ingår. Nu har Skandia Fastigheter tecknat avtal med den tyska skönhetskoncernen Henkel som flyttar sitt Norden-kontor dit hösten 2023.

Läs mer: Nu spikas KPI: 100-tals miljoner på spel när hyrorna räknas upp

Men först väntar en omvandling av lokalerna som enligt Skandia Fastigheter bevarar industricharmen i byggnaden. De nya kontorslokalerna kommer att vara öppna, med fyra meter i takhöjd och generöst ljusinsläpp via "karaktärsgivande fönsterpartier". Dessutom, skriver Skandia Fastigheter i pressmeddelandet, kommer kontorsytor och mötesrum att kompletteras med ett showroom för demonstration av industriprodukter för professionell hårvård.

Fastigheten kommer att certifieras enligt BREEAM Very Good. Visst återbruk har skett i form av försäljning av det material som avlägsnades från byggnaden inför renoveringen.

– Jag är både stolt och glad över att få kroka arm med denna långsiktiga kund och partner. De tillträder sitt nya kontor om drygt ett år, men innan dess ser vi fram emot det samverkansprojekt det innebär att iordningställa en arbetsplats på ett hållbart och långsiktigt sätt, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev