Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag09.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

SFV hyr ut i Gamla riksarkivet

Publicerad: 15 November 2012, 08:03

Produktionsbolaget Eyeworks har undertecknat ett femårigt avtal mellan Statens fastighetsverk (SFV) och gällande Gamla riksarkivet på Riddarholmen i Stockholm.


Ämnen i artikeln:

Statens Fastighetsverk

Eyeworks, ett produktionsbolag för TV och film, kommer att hyra 1 500 kvadratmeter. SFV:s ambition är att övriga delar av byggnaden, bland annat restaurang och filmsal, ska vara öppna för allmänheten. Intresset för att hyra den unika och nyligen renoverade institutionsbyggnaden från 1800-talet har varit stort. Bevarandekraven för Gamla riksarkivet är mycket höga vilket omöjliggör större hyresgästanpassningar.

– En förutsättning för att bli hyresgäst i den här speciella byggnaden är utöver lämplig verksamhet att man har förmåga att uppskatta huset med alla dess egenheter. Kulturvärdet är Gamla riksarkivets största tillgång, något Eyeworks ser. Vi hälsar dem varmt välkomna som hyresgäster, säger Johan Zetterberg, fastighetschef vid Statens fastighetsverk, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SFV

Ämnen i artikeln:

Statens Fastighetsverk

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.