Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Scandic flyttar in i Skanskas nya träprojekt

Publicerad: 17 januari 2022, 11:22

Foto: Skanska

Skanska har tecknat ett hyresavtal med Scandic Hotels i Sundsvall. Hotellkedjan flyttar in i Skanskas nya hotell- och kontorsbyggnad Stella.


Ämnen i artikeln:

SkanskaScandicSundsvall

Stella är Skanskas nya hotell- och kontorsbyggnad som uppförs längs med Södra Kajen i centrala Sundsvall. Byggnaden uppförs huvudsakligen i trä och blir det första hotellet i Sverige att certifieras enligt NollCO2. Projektet ska stå färdig under 2024.

– Vi har valt att utmana gränserna för hållbart byggande och skapa en ledstjärna för branschen – därav namnet Stella, säger Helena Everhed, affärsutvecklare, Skanska Sverige, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: LISTA: Branschens mest hållbara

Hotellet innefattar totalt 210 rum samt restaurang, gym och konferensdel. Hyresavtalet med Scandic Hotels löper på i 20 år och avser hotelldelen av den nya byggnaden. Uthyrningen av kontorslokalerna är ännu inte klart. 

– Det är väldigt glädjande att vi nu får in Scandic Hotels som hyresgäst, ett företag som delar våra värderingar vad gäller hållbarhet. Uthyrningen av kontorslokaler är i full gång och det finns fortfarande möjligheter för företag som önskar att etablera sig i denna spännande byggnad, fortsätter Helena Everhed, affärsutvecklare på Skanska Sverige, i pressmeddelandet. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SkanskaScandicSundsvall

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.