Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

SBB har tecknat 25-årigt avtal med Säters kommun

Publicerad: 19 augusti 2022, 08:48

Krister Karlsson, vice vd SBB.

Foto: SBB

Avtalet gäller en ny förskola i Skönvik för 120 barn, som blir startskottet för ett större stadsutvecklingsprojekt med nya bostäder och samhällsservice, förskolan beräknas stå klar 2024.


Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterSvepet

– Att etablera en förskola på platsen innebär att fler personer får upp ögonen för områdets kvaliteter och vi hoppas på ett fortsatt långvarigt och gott samarbete med kommunen i den fortsatta utvecklingen, kommenterar bolagets vice vd Krister Karlsson.

Förskolan för 120 barn är fördelat på åtta avdelningar och eget tillagningskök. Hela Skönvik kommer att utvecklas till en ny naturnära stadsdel med samhällsservice. 

– Vi vill utveckla Skönvik till en härlig, fräsch stadsdel där det finns utrymme att växa. Förskolan och bostäderna är en bra början. Satsningen är ett gemensamt åtagande för Säters kommun och Samhällsbyggnadsbolaget, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Mats Nilsson.

Stadsdelen ses som ett välkommet inslag i kommunen som har en lång bostadskö och är attraktiv inte minst på grund av Northvolt i Borlänge och det nya regementet i Falun.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

SBB FastigheterSvepet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.