Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

SBB förlänger stort avtal med Polisen

Publicerad: 7 april 2022, 06:33

Fastigheten Fjolner 21 i Borås ingick i det bestånd som Offentliga Hus ägde. SBB tog i och med övertagandet av OH 2021 över hyresgästen Polisen, som nu tecknar ett nytt hyresavtal på fem år.

SBB tecknar flera nya hyresavtal med hyresgäster i Göteborg och Borås till ett årligt hyresvärde om cirka 39 miljoner kronor. Bland annat så förlänger bolaget med Polisen i Borås – ett hyresavtal om 10 200 kvadratmeter.

Ämnen i artikeln:

SBB Fastigheter

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


SBB skriver i ett pressmeddelande att bolaget tecknar avtal om tre nyuthyrningar i Göteborg och Borås – samt en hyresförlängning med Polisen i Borås. 

I fastigheten Gamlestaden 2:5, har Praktiska Gymnasiet, Acade Media, tecknat ett nytt tioårigt hyresavtal om 3 060 kvm. Skolan flyttar in i sina nyrenoverade lokaler under 2023 och välkomnar då 370 elever till den nya skolan. 

Läs mer: Intervju: Batljan till motattack efter nedjustering i årsredovisningen 

I fastigheten Solrosen 17, har Kriminalvården tecknat ett nytt sexårigt hyresavtal om 1 800 kvm och i Fjolner 21, har Polisen förlängt sitt avtal om 10 200 kvm med ett nytt femårigt hyresavtal. 

SBB har även genom sitt helägda dotterbolag Odalen fastigheter ingått ett 20-årigt hyresavtal med Avastagården för äldreboende om 100 platser vid Nya Altplatsen i Göteborg. 

Läs mer: SBB säljer av andelar i Arlandastad 

Utöver äldreboende kommer Altplatsen bestå av hyresrätter och kommersiell service till en total uthyrbar area för hela projekt Altplatsen som beräknas uppgå till ca 16 800 kvadratmeter BTA.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev