Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

SAS tecknar nytt med Mengus

Publicerad: 12 mars 2018, 14:35

SAS och Mengus har ersatt Triple-Net-avtalet med ett sedvanligt hyresavtal sex års löptid. Under det nya avtalet hyr SAS ytor om cirka 15 000 kvadratmeter. Mengus tar även över ansvaret som hyresvärd för övriga hyresgäster i fastigheten.


Ämnen i artikeln:

Mengus

SAS och Mengus har ersatt Triple-Net-avtalet med ett sedvanligt hyresavtal sex års löptid. Under det nya avtalet hyr SAS ytor om cirka 15 000 kvadratmeter. Mengus tar även över ansvaret som hyresvärd för övriga hyresgäster i fastigheten.

Mengus tredje fond (Mengus 2016) äger den 45 000 kvadratmeter stora kontorsfastigheten Frösundavik, som ursprungligen uppfördes som SAS huvudkontor. SAS genomförde år 2003 en Sale-Lease-Back-affär varefter hela fastigheten hyrdes genom ett tjugoårigt så kallat Triple-Net-avtal.

Under det tidigare avtalet hyrde SAS hela fastigheten med ett långtgående ansvar för drift, underhåll och investeringar samt med rätten till andrahandsuthyrning av överytor. Fastighetsägaren (idag Mengus 2016, tidigare KLP Eiendom respektive Nordisk Renting) har främst haft ett förvaltningsansvar med begränsade möjligheter att genomföra utvecklingsåtgärder.

– Vi har grundat det nya hyresavtalet på SAS långsiktigt bedömda lokalbehov och tillsammans med Mengus gjort en gemensam beräkning av våra kvarstående åtaganden enligt det gamla avtalet. Det har stort värde för oss att ingå ett konventionellt hyresavtal med för oss kända kostnader, säger Bjørn Frivold, VP Group Facility Management på SAS, i ett pressmeddelande.

AG Advokat och WSP har varit Mengus rådgivare i processen.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Mengus

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.