torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Saab är aktuell som hyresgäst i Nöten 4

Publicerad: 22 augusti 2023, 14:19

Nöten 4 på Solna Strandväg uppfördes på 70-talet, ursprungligen för Skatteverket. Under åren 2012–2013 byggdes den stora tegelbyggnaden om.

Foto: SAAB/Tomorrow AB.

Fabege skriver i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen att det är vapentillverkaren Saab som är aktuell för att hyra de 66 000 kvadratmeterna i fastigheten Nöten 4 i Solna strand.

Ämnen i artikeln:

SaabFabegeSolna

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Sedan slutet av juni har många i fastighetsbranschen lagt pannan i djupa veck och undrat vilket bolag, vilken organisation eller myndighet som Fabege har tecknat avsiktsförklaring med om att hyra ut renoverade Nöten 4 i Solna Strand. Kontorsfastigheten, där Skatteverket tidigare var hyresgäst och som mäter hela 66 000 kvadratmeter.

Buden har varit många. Alltifrån Försvarsmakten till Ericsson.

Nu står det klart att det är Saab som är den aktuella hyresgästen som Fabege har tecknat ett LOI med.

Fabege hoppas att gå i mål med uthyrningen, som kan blir en av de största kontorsuthyrningarna någonsin i Sverige, under tredje kvartalet. Tillträde planeras till mitten av 2025.

Vapentillverkaren Saab sitter i dag i lokaler om runt 50 000 kvadratmeter i Järfälla. En fastighet som bolaget äger själv via sin pensionsstiftelse. Man har även en lokal vid Alviks torg i västra Stockholm.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev