onsdag27 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Rivningshotad skola räddas i "nya" Mölndal – tre hyresgäster flyttar in

Publicerad: 12 juli 2023, 09:20

Parkhus 5 i nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal. Flera bostadsprojekt är igång och två nya landmärken, Parkhus 4 och 5, med kontors- och butikslokaler byggs längs med Bifrostgatan.

Foto: Getty Images, Aspelin Ramm Fastigheter

Just nu omvandlas en övergiven skola, Parkhus 5, i nya stadsdelen Pedagogen Park i Mölndal och i höst flyttar tre verksamheter in i lokalerna, meddelar Aspelin Ramm Fastigheter.

Ämnen i artikeln:

SvepetAspelin-Ramm FastigheterMölndal

Teresa Ahola

teresa.ahola@fastighetsnytt.se


När Aspelin Ramm Fastigheter 2010 köpte vad som i dag är känt som Pedagogen Park, var platsen en "spökstad" och skolan rivningshotad.

Redan under våren flyttade ICA och Flexmassage in i området och efter sommaren slår även blomsterbutiken Alchemilla upp sina dörrar.

Nu står det dessutom klart att Hantverksbageriet Brogyllen, vaccinationsmottagningen Macc People och Bikefixx cykelbutik och verkstad etablerar sig i Parkhus 5, tidigare skolan, under hösten.

– Det har gjorts en fantastiskt fin stadsdel i Mölndal och som etablerat Mölndalsföretag vill vi såklart vara med i detta, kommenterar Susanna Börjesson, ägare av Brogyllen.

Läs även: Sajnar med napolitansk pizza och massagekedja i ”nya” Mölndal

Den omvandlade skolfastigheten har butiker på gatuplan, kontor och parkeringsgarage i mitten och bostäder på toppen.

– Vi är jätteglada över de här tillskotten och vet att de kommer att addera ett stort värde till alla som bor eller är verksamma på Pedagogen Park, kommenterar Kristian Höglind, uthyrnings- och marknadschef på Aspelin Ramm Fastigheter.

Läs även: Fortsatt läckage i Sernekes prestigeprojekt i Göteborg

I dag har området runt 40 företag och beräknas ha cirka 1 100 bostäder, kontor, handel och lokal service vid färdigställandet.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev