måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Riksbanken hyr större delen av Orgelpipan av Corem

Publicerad: 16 februari 2023, 12:14

Hit till Klarabergsvägen flyttar Riksbanken delar av arbetsstyrkan medan Riksbankshuset renoveras.

Foto: Corem

Riksbankshuset på Brunkebergstorg invigdes 1976 och behöver nu genomgå en omfattande renovering och modernisering. För att underlätta detta, och undvika störningar på verksamheten, hyr Riksbanken i princip hela Orgelpipan 4 av Corem.

Ämnen i artikeln:

SvepetCorem Property GroupStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Renoveringen och moderniseringen av Riksbankens kontor vid Brunkebergstorg 11 kommer ta flera år, vilket gör det svårt för hela personalstyrkan att vara kvar i huset, uppger Riksbanken i ett pressmeddelande.

Man tecknar därför ett hyresavtal med Corem, om sex år, i nyrenoverade Orgelpipan 4 på Klarabergsgatan i Stockholm – mitt emot stora Åhléns.

Läs mer: Corem har sålt hela innehavet i Castellum

Orgelpipan 4 är i slutfasen av en omfattande ombyggnation och modernisering såväl invändigt som utvändigt.

Riksbankshuset är ritat av Peter Celsing och Jan Henriksson. Byggnaden uppfördes 1976 på samma tomt, fastigheten Skansen 20, där tidigare Brunkebergs hotell låg.

Foto: Riksbanken

Fastigheten om cirka 4 200 kvadratmeter kommersiella lokaler, vilka främst består av kontor samt planerad restaurang och kafé i gatuplan.

Enligt Corems Roger Olsson, affärsområdeschef projektutveckling, kommer Riksbanken ta större delen av kontorsytan i anspråk.

Olsson säger vidare till Fastighetsnytt att bolagets projektuthyrningar rullar på, men att avtalen tar längre tid att landa numera med tanke på konjunkturen.

Corems vd Eva Landén, gläds över att se Corems prestigeprojekt fyllas på:

Läs mer: Klart: Vattenfall kan bygga stor vindkraftspark i Östersjön

– Fastigheten är belägen i en del av stan som utvecklats väldigt positivt de senaste åren, en utveckling vi ser kommer att fortsätta genom planerna för såväl Klarabergsgatan och Vasagatan som Centralstaden. Vi hälsar Riksbanken varmt välkomna till oss.

Kontorslokalerna i Orgelpipan 4 beräknas vara klara för inflyttning under slutet av 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev