Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Restaurangprofil öppnar Skellefteås första vinbar i expansiv Diös-fastighet

Publicerad: 23 september 2022, 11:37

Kork Vinbar öppnar i fastigheten Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå. Bakom satsningen står krögaren Robert Hunt (till höger).

Diös äger och utvecklar lokalerna där Skellefteås första vinbar öppnar nästa vår, det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

SkellefteåDiös FastigheterSvepet

I mars 2023 är det dags. Då slår Kork Vinbar upp sina portar i fastigheten Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå vilket innebär att den västerbottniska staden får sin första vinbar.

I den aktuella fastigheten som Diös satsar mycket på har bolaget sedan tidigare välkomnat hyresgäster som WSP, Afry och Nordea till nyrenoverade lokaler.

Läs mer: ”Fastighetsmarknaden måste leda utvecklingen” - så ska Skellefteå ro expansionsplanerna i hamn 

Bakom satsningen står ägarna av den populära restaurangen La Cena på Kanalgatan invid Sara kulturhus tillsammans med lokale restaurangprofilen Robert Hunt. I baren kommer det enligt pressmeddelandet att erbjudas ett brett sortiment av vin men även mat.

För närvarande utvecklar fastighetsägaren Diös lokalerna för verksamheten. Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal.

Läs mer: Nybyggaranda och kontroverser i Northvolts Skellefteå: ”I våra ögon var de en ganska ovan byggherre”

– Vi tycker mycket om det La Cena gör på Kanalgatan och är helt säkra på att även den nya vinbaren kommer bli en succé. Det blir ett mycket bra komplement i Hjorten och ett nytt trevligt alternativ till ett redan starkt restaurangutbud i ett växande Skellefteå, säger Jenny Forssell, kommersiell förvaltare, Diös Skellefteå, i en kommentar.

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.