fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Regio hyr ut tomma butiksytor till universitet i Eskilstuna

Publicerad: 23 mars 2023, 07:16

Eric Bergström, vd Regio och partner Brunswick Real Estate.

Foto: @Magnus Fond

Vakanta butikslokaler i en galleria i Eskilstuna kommer att hyras ut till tentaskrivning, efter att fastighetsägaren Regio och Mälardalens universitet tecknat ett långt hyresavtal.

Ämnen i artikeln:

SvepetRegio FastigheterEskilstuna

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Gallerian i Eskilstuna är ett av stadens klassiska köpcentrum och stod färdigt 1984. Men de senaste åren har det blivit allt svårare att få butiksverksamheten att gå ihop och lokala medier rapporterar om att fastighetsägaren Regio står med tomma butikslokaler.

Läs också: Obos Sverige-vd om att leda i kristider: ”Just nu handlar det mesta om att tänka utanför boxen”

Men nu har Regio tecknat ett tioårigt avtal med Mälardalens universitet om förhyrning av 1 000 kvadratmeter, lokaler som tidigare var tre butiksytor som slagits ihop. Tillträde sker den 1 augusti 2023. Universitetet planerar att använda ytorna till tentaskrivningar.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda lokaler till det närbelägna universitetet och få MDU som långsiktig hyresgäst. Regio och Mälarstaden har arbetat aktivt med Gallerian i Eskilstuna under flera år och det är roligt att se hur resultatet växer fram, med förändrade användningsområden som bidrar positivt till kommunens utveckling, kommenterar Eric Bergström, vd Regio och partner Brunswick Real Estate.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev