lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Prisade krögare öppnar nytt hos AL i Slakthusområdet

Publicerad: 7 februari 2023, 07:37

Guide Michelin-prisade krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman öppnar ny restaurang i Slakthusområdet våren 2023.

Foto: Andreas Johansson

Under våren öppnar prisade krögarna Adam&Albin en ny restaurang med ett soligt koncept hos Atrium Ljungberg i Slakthusområdet.

Ämnen i artikeln:

SvepetAtrium LjungbergStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Redan 2021 avslöjade fastighetsbolaget att krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman, som sedan tidigare driver bland annat Misshumasshu, skulle öppna sin största restaurang hittills under hösten 2022 i deras mat- och kultursatsning Hus 26 i fastigheten Kylhuset 26.

Nu står det klart vilket koncept det handlar om: restaurangen som beräknas kunna slå upp portarna i mitten av april 2023 – ett halvår försenad alltså – har fått namnet Solen.

Läs också: Så påverkar Östlig förbindelse Atrium Ljungbergs planer i Sickla: ”Handlar om att ta etapperna i rätt ordning”

Och just solen ska genomsyra det mesta i konceptet, enligt duon.

– SOLEN är vår tolkning av en stökig och familjär volymkrog i Los Angeles. Menyn består av vad vi i köket skämtsamt kallar “solens mat”, en samling av de bästa rätterna vi inspirerats av från våra många resor söderut och skapat enligt vår egen prisma, säger Albin Wessman, i en kommentar.

På Solen kommer det enligt pressmeddelandet att serveras olika typer av smårätter och spreads att dela, oststinn och sprödbakad pizza, handgjord pasta, hängmörat kött, mycket grönt, intensiva kryddor och söta bakverk.

Läs också: Teaterns lyckliga hyresdeal mitt i Stockholm city – får blygsam höjning trots renovering

Arkitekturen tar en framträdande plats i den nya restaurangen som kommer att ha 150 platser och vars interiör designats av Specific Generic.

I Hus 26 finns sedan tidigare Hosoi och Stockholm Roast men fler uthyrningar blir klara successivt.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev