onsdag8 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Prestigekrögare öppnar i Vasakronans projektfastighet vid Stureplan

Publicerad: 25 januari 2023, 07:54

Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan där Birger Jarlsgatan möter Biblioteksgatan i centrala Stockholm.

Foto: Vasakronan

Vaskronan hyr ut till ett nytt restaurangkoncept nära Stureplan i centrala Stockholm. Bakom krogsatsningen ligger gänget bakom Tennstopet och Vassa Eggen.

Ämnen i artikeln:

SvepetVasakronan FastigheterStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Det är Stockholms krogbolag som etablerar ett helt nytt restaurangkoncept i den 360 kvadratmeter stora lokalen i Vasakronans projektfastighet Grev Tureplan som ligger där Biblioteksgatan möter Birger Jarlsgatan i centrala Stockholm.

Stockholms krogbolag har bland annat namnkunniga krogar som Vassa Eggen, Tennstopet och Jacqueline's i sin portfölj. Den sistnämnda krogen huserar i Vasakronans eget Sergelhusen. Men adderar alltså företaget ett ny stjärna till Stockholms restauranghimmel. Öppning är planerad till hösten 2024.

Läs också: Joakim Larsson (M) om bakslaget vid Stureplan: ”Alla har rätt att få sina frågor prövade”

– Grev Tureplan är en exceptionellt fin fastighet i ett av Stockholms mest eftertraktade lägen. Det märks i de dialoger vi har med potentiella aktörer för de få ytor i gatuplan som återstår, säger Anna Nordin, chef Stockholm, i en kommentar.

Sedan tidigare är kontorsdelarna i fastigheten, som totalt omfattar 7 500 kvadratmeter och har beteckningen Sperlingens backe 47, fullt uthyrda till ARC.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev