Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Premiär för nytt flaggskeppskontor – mitt i Stockholm

Publicerad: 1 augusti 2022, 08:13

I dag slår dörrarna till nya KG9 på Kungsgatan upp dörrarna. Convendums vd Håkan Jeppsson.

Foto: Getty Images, Convendum

I dag gör landets största coworkingaktör sin största etablering någonsin. På Kungsgatan i Stockholm fylls en historisk byggnad med 160 kontor, lounger, innergård och entré med kafeteria. Nästa månad väntar även den första etableringen i Europa; ett halvår försenat.


Ämnen i artikeln:

ConvendumFabege

– Detta kommer att representera allt det bästa hos Convendum, kommenterar bolagets vd Håkan Jeppsson.

På en av Stockholms mest prominenta gator och i en byggnad med 100-åriga anor öppnar Convendum i dag sitt nya flaggskepp på Kungsgatan 7–15, som innefattar drygt 7 600 kvadratmeter med över 160 kontor, sex lounger, innegård och entré med Convendum Coffee.

– Vi är stolta över etableringen tillsammans med Fabege i denna stora nationalromantiska fastighet Här kommer historiens vingslag möta modernism i en spännande symbios, säger Jeppsson.

Läs även: På plats: Fastighetsnytt testar coworking för en dag

Han säger att efterfrågan på den här typen av all inclusive-kontor i premiumklassen har ökat kraftigt. 

– Fler och fler etablerade bolag, både mindre och större, väljer coworking. 

I Stockholm förväntas ungefär 50 000 kvadratmeter coworking att öppna under 2022, varav Convendum, som är Sveriges största coworkingaktör, kommer att stå för över hälften, utlovar Jeppsson. 

Efter jättepremiären på Kungsgatan väntar fler nyetableringar, även utomlands. I september genomför bolaget sin första etablering i Europa, i Palma på Mallorca, vilket sker ett halvår senare än planerat. 

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ConvendumFabege

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.