Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Postnord tillbaka i Tomteboda

Publicerad: 17 juni 2019, 09:14

Efter att ha lämnat Tomteboda år 2014 har nu delar av Postnords verksamheter valt att flytta tillbaka.


Ämnen i artikeln:

Blackstone GroupAreimPostNordTomteboda

Efter att ha lämnat Tomteboda år 2014 har nu delar av Postnords verksamheter valt att flytta tillbaka.

PostNords 10-åriga avtal omfattar ungefär 2 000 kvadratmeter. Byggnaden som uppfördes 1983 på uppdrag av dåvarande Postverket ägs av Blackstone och Areim, medan Obligo Real Estate är ansvarig för förvaltningen. Första inflyttningen skedde i maj i år varefter verksamheten i Tomteboda utökas ytterligare med en ny samordnad funktion i juni.

– Lokalerna i Tomteboda lämpar sig väl för vår verksamhet och till exempel lastkajen blir ett lyft jämfört med tidigare. Till att börja med flyttar två brevbärarkontor ihop i lokalerna och senare ansluter pakethanteringen. Det ska bli roligt att vara tillbaka på klassisk ”postmark”, kommenterar Håkan Molander, distributionsområdeschef PostNord i Solna, i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap (MSB), Storstockholm Lokaltrafik (SL) samt Thorengruppen med flera skolprogram tecknat avtal för inflyttning i fastigheten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News