Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Portugisisk stjärnkock ska sätta krydda på Axfasts centrala 1800-talshus

Publicerad: 7 september 2022, 09:58

Fastigheten är ritad av arkitekt Adolf Emil Melander och uppfördes i slutet av 1800-talet för bostadsändamål, sedan 1920-talet används fastigheten till kontor.

Axfast tecknar avtal med Michelinkrögaren Pedro Passinhas i fastigheten Jakob Mindre 5, nära Operan och Kungsträdgården i Stockholm. Den hyllade portugisiske krögaren satsar på ett koncept från hemlandet.


Ämnen i artikeln:

AxfastStockholmNew PropertySvepet

Välmeriterade krögaren Pedro Passinhas, med bakgrund från Michelinkrogar som The Fat Duck i byn Bray i Berkshire i England och Le Gavroche i London, öppnar det nya restaurangkonceptet Botica – med rötter i det portugisiska köket – på gatuplanet i fastigheten Jakob Mindre 5 på Jakobsgatan i Stockholm. 

Läs mer: Hungrig uppstickare når milstolpe i CBD – klassiker lämnar efter 37 år 

Axfast har anlitat New Property Retail & Development för att utveckla deras gatuplan i fastigheten som man 2018 förvärvade från AMF. 

Jakob Mindre 5 sedd från Kungsträdgården.

Axfast har i övrigt utvecklat fastigheten till ett modernt kontor som man hyr ut till TM & Partners. Det sista steget i utvecklingsarbetet har varit att hitta en duktig krögare som kan aktivera gatuplanet och tillföra liv i området.

Läs mer: Krogentreprenören bryter med Swedavia efter hård kritik - ”Det finns många på Arlanda som tycker som jag” 

– Vi ser stor potential i området och vi är övertygade om att Botica kommer bidra starkt till att återskapa liv i kvarteret. Detta utgör en del av en större satsning för vilken vi nu fått en utmärkt start. Det hela har möjliggjorts av ett mycket gott och nära samarbete med New Property, kommenterar Mathias Förberg, Axfast.

Jobara Spaces har representerat Hyresgästen. 

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.