Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Polestar flyttar in hos AL i Göteborg

Publicerad: 19 januari 2022, 12:54

Foto: Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg hyr ut till elbilsföretaget Polestar i fastigheten M2:an på Lindholmen i Göteborg.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergGöteborgLindholmen

Hyresavtalet omfattar 3800 kvadratmeter och är ett grönt hyresavtal. Polestar flyttade in i lokalerna vid årsskiftet. 

– Vi är väldigt glada att Polestar flyttat in i M2:an, som nu är närapå fullt uthyrd. Polestar bidrar med stora mervärden, dels till hyresgästmixen i våra fastigheter, där de kompletterar en redan intressant blandning av innovativa företag. Dels för att de, i likhet med Atrium Ljungberg har ett djupt engagemang och fokus på framtidens hållbara lösningar, säger Jennie Kenani, Fastighetschef Göteborg, Atrium Ljungberg, i bolagets pressmeddelande. 

Läs även: Kulturbyggaren Ånäs stöper om Stockholm för 40 miljarder

I den hyrda lokalen sitter elbilsföretagets digitala avdelning med 400 arbetsplatser. Huset erbjuder parkeringsmöjligheter med elbilsladdning vilket vägde in i valet av M2:an.

– Polestar har ambitionen att bli en av de mest attraktiva arbetsgivarna för digitala talanger från hela världen och redan i dag består vår digitala avdelning av fler än 500 medarbetare globalt. Vi fortsätter nu att växa på hemmaplan och med de nya och centralt belägna lokalerna kan vi erbjuda våra medarbetare de bästa förutsättningarna för att fortsätta utvecklas, och att fortsätta utveckla Polestar, säger Mikael Björklund, ansvarig för Polestar Digital, i pressmeddelandet. 

 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.