Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Platzers och Bockasjös stora logistikprojekt gör andra uthyrningen

Publicerad: 19 april 2022, 11:01

Bild 1/2  P-G Perssons Platzer och Joakim Hedins Bockasjö hyr ut 24 000 kvadratmeter till Sportshoppen. I februari hyrde jv-bolaget ut 23 000 kvadratmeter till Volvo i samma logistikpark.

Platzers och Bockasjös JV-bolag Sörred Logistikpark hyr ut 24 300 kvadratmeter till sportmodekoncernen Sportshopen i logistikparken i Torslanda. Därmed har bolaget hyrt ut 35 procent av den totala lokalytan i området.

Ämnen i artikeln:

SvepetPlatzer FastigheterBockasjöGöteborg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Den svenska sportmode- och fritidskoncernen etablerar sig på fastigheten Sörred 8:12 i Sörred Logistikpark, Torslanda, Göteborg. Avtalet är på 10 år med grön bilaga. Tillträdet beräknas till våren 2023.

Läs mer: Platzer tecknar nytt avtal med Volvo - hyr ut 23 000 kvadrat 

 I och med uthyrningen till Sportshopen har Platzers och Bockasjös jv-bolag hyrt ut totalt 47 200 kvadratmeter lokalyta av logistikparkens 135 000 kvadratmeter lokalyta under den första delen av 2022.

– Trycket på att etablera i Sörred Logistikpark är stort och vi gläds åt att så snabbt kunna berätta om vår andra etablering vilket bekräftar det stora intresset för området. Vi bygger nu tre hus samtidigt om totalt cirka 90 000 kvadratmeter som alla ska vara inflyttningsklara våren 2023. Samtal förs om ytterligare etableringar i området, kommenterar Joakim Hedin, vd på Bockasjö.

Läs mer: Platzer och Bockasjö gör gemensam sak 

P-G Persson, vd på Platzer, fyller i: 

– Att kunna meddela vår andra uthyrning i JV:t på kort tid är en kvalitetsstämpel för såväl Sörred Logistikpark som för Göteborg. Gemensamt med Bockasjö levererar vi dessutom en av marknadens mest hållbara logistikbyggnader till Sportshopen. Detta är viktigt för oss i egenskap av långsiktig ägare och förvaltare av fastigheterna. Och något som går helt i linje med vår vision om att göra Göteborg till Europas bästa stad att arbeta i. 

Sörred Logistikpark

Ett joint venture-bolag mellan Bockasjö och Platzer där parterna äger 50 procent vardera. Tillsammans ska man utveckla 135 000 kvadratmeter logistikyta i Torslandaområdet på fastigheterna Sörred 8:12 och Sörred 7:21. Inom jv:t agerar Bockasjö affärsutvecklare och Platzer blir därefter 100 procent ägare till och förvaltare av de färdigutvecklade fastigheterna. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev