torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Platzer tecknar nytt avtal med Volvo - hyr ut 23 000 kvadrat

Publicerad: 24 februari 2022, 12:16

Foto: Platzer/Bockasjö

Platzer och Bockasjö välkomnar sin första hyresgäst i Sörred Logistikpark i Torslanda: Volvo Cars.

Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterBockasjö

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Det blir Volvo Cars som flyttar in på 22 900 kvadratmeter.

Hyresavtalet avser en nyutvecklad logistikbyggnad och löper på i 10 år med grön bilaga. Byggnaden kommer miljöcertifieras enligt BREEAM-SE Excellent och utrustas med bergvärme med värmeåtervinning samt en solcellsanläggning. Tillträde beräknas ske den 1 mars 2023. 

– Nu har startskottet gått för Sörreds Logistikpark. Detta är den första affären som vi gör inom vårt gemensamma JV-bolag. Med cirka 105 000 kvm kvar att utveckla i Sörred Logistikpark står vi redo att möta marknadens efterfrågan på moderna logistikytor nära såväl fordonsindustri som Göteborgs hamn, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i en kommentar.

Läs även: Bildextra: Då får fastighetsjätten tunnelbana i källaren

Uthyrningen innebär även att Volvo Cars etablerar sig på Sörred Logistikpark i stället för Platzers fastighet Syrhåla 3:1. 

– Vi är väldigt glada över att kunna välkomna vår första hyresgäst till Sörred Logistikpark.  Genom detta upplägg har vi tillsammans med Bockasjö möjliggjort en långsiktig etablering för Volvo Cars i Sörred Logistikpark. Samtidigt tillgängliggör vi marken på Syrhåla 3:1 i direkt anslutning till Volvo Cars och Northvolts nya batterifabrik för kommande etableringar av Volvo Cars eller andra intressenter, säger P-G Persson, vd på Platzer, i ett pressmeddelande. 

 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev