Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Platzer tappar stor hyresgäst om 17 500 kvm – hit flyttar medtechjätten

Publicerad: 1 mars 2022, 13:31

Bild 1/3  Mölnlycke flyttar sitt huvudkontor från Gamlestaden i norra Göteborg till stadsdelen GoCo Health Innovation City i Mölndal.

Mölnlycke lämnar sitt huvudkontor i norra Göteborg och flyttar ett par kilometer söderut till GoCo Health Innovation City i Mölndal. Det nya huvudkontoret får en totalyta om 16 000 kvm.


Ämnen i artikeln:

Göteborg

I slutet av 2024 flyttar medicinteknikbolaget Mölnlycke in i ett helt nybyggt huvudkontor i GoCo Health Innovation City i Mölndal, stadsdelen som ägs av Next Steps och Vecturas gemensamma JV-bolag. 

Det nya kontoret får en totalyta om 16 000 kvadratmeter med kapacitet för runt 800 medarbetare.

Mölnlycke lämnar därmed huvudkontoret i stadsdelen Gamlestaden i norra delen av Göteborg, med adressen Gamlestadsvägen 3 (Bagaregården 17:26). Fastighetsnytt erfar att bolaget där har hyrt flera kontorsenheter, om totalt cirka 17 500 kvadratmeter, av Platzer.  

På huvudkontoret i Göteborg arbetar i dag cirka 650 personer. 

Mönlyckes nya kontor utvecklas mellan GoCo Care och GoCo Health i en del av stadsdelen som ska vara helt färdigbyggd 2025.

– Vi tror att det nya kontoret passar våra behov framåt väldigt bra. De nya lokalerna blir skräddarsydda utifrån våra behov. Samtidigt ligger det i det spännande health care-kluster som Go Co Healtch Innovation City erbjuder, säger Magnus Nordberg, kommunikations manager på Mölnlycke, till Fastighetsnytt. 

Läs mer: Rivstart för Go Co-klustret – börsjättar satsar miljarder 

Enligt ett pressmeddelande från Mölnlycke utformas det nya huvudkontoret efter medarbetarnas många olika behov av samarbete, socialt umgänge, eget fokusarbete och projektarbete. 

”Då distansarbete fortsatt kommer att vara en naturlig och viktig del av Mölnlyckes arbetssätt, är det nya kontoret aktivitetsbaserat och anpassat för att fylla alla behov för medarbetare som finns på plats, samt en sömlös länk för dem som arbetar på distans”, står det i pressmeddelandet. 

GoCo Health Innovation City drivs i nära samarbete med Astra Zeneca. Stadsdelen i Mölndal samlar företag, forskare, entreprenörer och talanger med fokus på hälsa och life science. 

Läs mer: Revisionjätten återgick till halverat kontor – så gick det till  

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

Göteborg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.