lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Platzer hyr ut 2 400 kvm när vårdjätten flyttar sitt HK

Publicerad: 18 april 2023, 06:24

Till vänster Platzers områdeschef Pelle Arve. Till höger bolagets utvecklingsprojekt Aria i centrala Göteborg. Bild: Platzer/ZynkaVisual

Capio flyttar sitt huvudkontor till Platzers nya kontorsfastighet Aria vid Lilla Bommen i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Platzer FastigheterGöteborg

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Vårdjätten Capio Sverige som driver vårdcentraler och sjukhus runt om i landet har tecknat avtal med Platzer Fastigheter om förhyrning av 2 400 kvadratmeter i bolagets nyproducerade fastighet Aria. Hyresavtalet löper på fem år med planerat tillträde den 1 juli 2024.

Kontorslokalerna har utsikt mot vattnet och ligger på Lilla Bommen med gångavstånd till Göteborgs centralstation.

Förhyrningen innebär att Capio flyttar sitt huvudkontor från Castellums fastighet Gullbergsvass 1:15 (som också ligger på Lilla Bommen) till grannfastigheten Gullbergsvass 1:1.

Läs också: Analytiker inför rapportsäsongen: "Kommer fortsatta nedjusteringar nu"

– Vi har sen över 20 år tillbaka haft vårt huvudkontor på Lilla Bommen och trivts med det centrala läget. Då vi under de senaste åren växt både organiskt och genom förvärv, har vi även vuxit ur våra lokaler och behövt hitta nya lokaler där vi kan samla alla våra medarbetare på ett och samma ställe. Vi är glada att kunna stanna kvar i samma område men flytta till nya optimerade lokaler där vi kan förbättra arbetsmiljön och skapa forum för samarbeten, kommenterar Marcus Nord, CFO för Capio Norden och kontorschef.

Sedan tidigare har företag som Agreat, Cellmark och Moore Lassarev tecknat avtal med Platzer om förhyrning av lokaler i Aria. I entréplan finns även coworkingaktören Mindpark, vars ytor blir en slags samlingspunkt i huset med allmänna arbetsplatser, café, reception och konferens.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev