fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Pandox tecknar avtal med norska Citybox – tar över hotell i Bryssel

Publicerad: 15 november 2022, 07:53

Pandox, med vd:n Liia Nõu i spetsen, köpte fastigheten på 17 Chaussée De Charleroi i Bryssel tidigare under året. NH Hotels kommer fortsätta driva hotellet

Foto: Mattias de Frumerie

Pandox tecknar hyresavtal med den norska operatören Citybox Hotels i Belgiens huvudstad Bryssel. Hyresavtalet förväntas träda i kraft under det första halvåret 2024 då hotellet återöppnar efter en omfattande renovering.

Ämnen i artikeln:

SvepetPandoxLiia Nõu

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Pandox köpte den aktuella hotellbyggnaden i centrala Bryssel, med gångavstånd från La Grand Place, tidigare under 2022. Nu tecknar hotellfastighetsägaren hyresavtal med Citybox för hotellfastigheten.

Hyresavtalet är omsättningsbaserat med miniminivå och löper över 25 år med option på ytterligare 10 år.

Hotellet, som har 246 rum, kommer fram till renoveringens start i april 2023 fortsatt drivas i operatörsverksamhet under franchise med NH Hotels som varumärke.

Läs även: Pandox vd siktar på europeisk expansion mitt i krisen: ”Konjunkturen en liten vindpust”

När renoveringen startar kommer det vara stängt, återöppningen förväntas ske under det första halvåret 2024 med Citybox Hotels som hyresgäst.

Bild 1/3  Så här blir fastigheten efter renoveringen – lagom till Citybox inflyttning 2024. Foto: Citybox

– Citybox är en expansiv och ambitiös operatör med ett tydligt och modernt koncept inom budgetsegmentet. Hotellkonceptet passar hotellfastigheten bra och attraherar en annan typ av efterfrågan jämfört med våra övriga hotell i Bryssel. Hyresavtalet är attraktivt med goda miniminivåer och uthyrningen bevisar väl hur Pandox aktiva modell för värdeskapande fungerar i praktiken, kommenterar Liia Nõu, vd för Pandox.

För Citybox Hotels är det, enligt dem själva, ett stort genombrott att få på plats ett hotell av denna storlek och läge i Bryssel:

– Det här har vi jobbat för i flera år. Vi är stolta över avtalet och att det sker i samarbete med en stor och professionell aktör, som Pandox. Vi är glada att ta Citybox-konceptet till ytterligare en europeisk storstad, säger Martin Smith-Sivertsen, styrelseordförande för Citybox.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev