Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Påbörjar byggandet av Ulleråker

Publicerad: 13 april 2016, 06:15

På bilden syns det gamla vattentornet, som kommer att stå kvar. Bild: Uppsala kommun.

Småa och Rikshem är de två bolag som fått de första markanvisningarna i Uppsalas nästa stadsutvecklingsprojekt, Ulleråker. Totalt ska 7 000 nya bostäder byggas i området de närmsta åren.


Ämnen i artikeln:

UppsalaSmåaRikshemErik Pelling

Vid en pressträff på onsdagen sa Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet, att det är dags att gå från plan till handling.

– När Ulleråker står färdigt kommer det vara en ny stadsdel i Uppsala med butiker, restauranger, och arbetsplatser. Mellan 15000 till 19000 personer kommer kunna bo, arbeta, och leva i Ulleråker. Det känns spännande att äntligen kunna presentera de byggföretag som är först ut i Ulleråker. Vi kommer att få se några av Uppsalas första flerfamiljshus helt i trä och dessutom en blandning av hyresrätter och bostadsrätter. Det blir även ett LSS-boende, berättade Erik Pelling.

Erik Hävermark, Rikshem, Erik Pelling och Helena Busk, Småa.

Erik Hävermark, Rikshem, Erik Pelling och Helena Busk, Småa. Foto: Sverrir Thór.

Rikshem ska i första etappen bygga 70 hyresrätter och ett LSS-boende. Husen kommer att byggas helt i trä. Rikshem har sedan tidigare ett intentionsavtal med kommunen om att bygga hyresrätter.

– Vi gillar blandade upplåtelseformer och kommer att använda det i våra projekt, säger Erik Hävermark, chef projektutveckling till Fastighetsnytt.

Byggstart för första bostäderna beräknas till sommaren 2017 och första inflyttning blir redan under 2018. Såväl hyresrätter som bostadsrätter ska byggas.

Inom kort startar kommunen en markanvisningstävling för att sålla ut ytterligare ett antal byggföretag som ska få vara med och bygga i området. Markanvisningstävlingen för den första etappen i Ulleråker pågår från 2 maj fram till hösten 2016. Därefter meddelar kommunen vilka som ska få bygga i de första kvarteren i det nya Ulleråker.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.