Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Nya hyresrätter planeras i Trångsund

Publicerad: 30 januari 2013, 13:57

90 lägenheter samt 75 ungdomsbostäder planeras i centrala Trångsund. Byggherre är kommunala Huge Fastigheter AB.


Ämnen i artikeln:

Huge Fastigheter

Vid kommunstyrelsens sammanträde den 28 januari godkändes planprogrammet för del av Bonden 1 samt del av Hammartorp 1:1 och samhällsbyggnadsnämnden gavs i uppdrag att upprätta detaljplaner för områdena.

I området mellan Trångsundsvägen och järnvägen planeras cirka 90 lägenheter i 5-6 våningar. På höjden ovanför, vid Korpstigen, möjliggörs uppförandet av cirka 75 ungdomsbostäder i ett nio våningar högt hus. Byggherre är kommunala Huge Fastigheter AB.

– Vi vill gärna förtäta bebyggelsen i centrala, kollektivtrafiknära lägen. Trångsund är ett område med blandad bebyggelse och en bra balans mellan hyresrätter och bostadsrätter. Med tanke på läget vore det bra om antalet bostäder kunde öka ytterligare något, men det kommer att ställa stora krav på utformningen av den nya bebyggelsen, eftersom fastigheterna är bullerutsatta både från väg och järnväg och det finns ett antal gammelekar i området som ska bevaras, säger Tomas Hansson (KD), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Huddinge kommun

Ämnen i artikeln:

Huge Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.