Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Ny myndighet flyttar in i Ideon Science Park

Publicerad: 20 juli 2021, 13:08

Vattentornet 2 på Ideon Science Park, i Lund

Foto: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut till Institutet för mänskliga rättigheter på Ideon Science Park i Lund. Hyresavtalet avser 1300 kvadratmeter i fastigheten Nya Vattentornet 2.


Ämnen i artikeln:

Ideon Science ParkWihlborgs Fastigheter

Den nya myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter, som ska bildas den 1 januari 2022, har tecknat avtal för att flytta in i Ideon Science Park i Lund. 

– Det är jätteroligt att vi nu tar ett stort steg mot det konkreta bildandet av Institutet för mänskliga rättigheter. Nu kan vi börja förbereda lokalerna för verksamheten så att den får en bra start i januari. Att regeringen lokaliserat institutet till Lund är väldigt bra med tanke på den stora kompetens om mänskliga rättigheter som finns samlad i Lund och i regionen, säger Anna-Karin Lindblom, särskild utredare på Regeringskansliet, i ett pressmeddelande. 

Inflyttning sker även den 1 januari 2022. 

– Etableringen av Institutet för mänskliga rättigheter innebär en bekräftelse på norra Lunds attraktionskraft. Området är sedan tidigare välkänt för sina forskningsanläggningar, men denna etablering kommer bidra till att skapa en synlighet och kännedom nationellt och internationellt. Vi är stolta över att få förtroendet från ytterligare en myndighet och ser fram emot att välkomna dem och deras medarbetare till oss, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i bolagets pressmeddelande. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.