lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Ny myndighet flyttar in i Ideon Science Park

Publicerad: 20 juli 2021, 13:08

Vattentornet 2 på Ideon Science Park, i Lund Foto: Wihlborgs

Wihlborgs hyr ut till Institutet för mänskliga rättigheter på Ideon Science Park i Lund. Hyresavtalet avser 1300 kvadratmeter i fastigheten Nya Vattentornet 2.

Ämnen i artikeln:

Ideon Science ParkwihlborgsWihlborgs Fastigheter

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Den nya myndigheten Institutet för mänskliga rättigheter, som ska bildas den 1 januari 2022, har tecknat avtal för att flytta in i Ideon Science Park i Lund. 

– Det är jätteroligt att vi nu tar ett stort steg mot det konkreta bildandet av Institutet för mänskliga rättigheter. Nu kan vi börja förbereda lokalerna för verksamheten så att den får en bra start i januari. Att regeringen lokaliserat institutet till Lund är väldigt bra med tanke på den stora kompetens om mänskliga rättigheter som finns samlad i Lund och i regionen, säger Anna-Karin Lindblom, särskild utredare på Regeringskansliet, i ett pressmeddelande. 

Inflyttning sker även den 1 januari 2022. 

– Etableringen av Institutet för mänskliga rättigheter innebär en bekräftelse på norra Lunds attraktionskraft. Området är sedan tidigare välkänt för sina forskningsanläggningar, men denna etablering kommer bidra till att skapa en synlighet och kännedom nationellt och internationellt. Vi är stolta över att få förtroendet från ytterligare en myndighet och ser fram emot att välkomna dem och deras medarbetare till oss, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs, i bolagets pressmeddelande. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev