lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Ny hyresgäst klar till Innovatum District i Trollhättan

Publicerad: 22 mars 2022, 11:31

David Ekholm / Polestars nya lokal i Innovatum District Foto: Polestar / Kraftstaden Fastigheter

Elbilsföretaget Polestar utökar verksamheten och flyttar in i nya lokaler på Innovatum District i Trollhättan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

PolestarKraftstaden FastigheterTrollhättan

Ajda Dzambic

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se


Hyresavtalet tecknas med allmännyttiga Kraftstaden Fastigheter och avser totalt 1200 kvadratmeter, varav 700 kvadratmeter kontor och 500 kvadratmeter verkstad. Ett 20-tal medarbetare har redan flyttat in i de nya lokalerna i Gunnar W Anderssons Passage i Innovatum District.  Fokus för Trollhättekontoret är utveckling och provningsverksamhet. 

– Det finns en hög kompetens inom automotive i Trollhättan, men också en stark tradition som både lever kvar och frodas sedan Saab-tiden. Många av mina medarbetare bor i Trollhättan så det var också av omtanke om dem som gjorde att valet föll på Innovatum District, säger David Ekholm, ansvarig för elmotorutveckling och transmissionsutveckling på Polestar, i en kommentar. 

Läs även: Lista: Alla nya bostadsprojekt i Stockholm

I dag innehåller Innovatum District bland annat Innovatums science center, gymnasieskolor, kulturverksamheter, vårdcentral och SAAB-museet. 

– Både Polestar och Trollhättan är omtalade för att visa mod och våga prova nya vägar. Förutsättningarna för att 1+1 ska bli 3 i känns optimala i denna kombination, säger Anders Torslid, vd på Kraftstaden Fastigheter, i pressmeddelandet. 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev