Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Ny hyresgäst klar till Chokladfabriken

Publicerad: 30 mars 2022, 11:35

Atrium Ljunberg hyr ut till Linas Matkasse i Chokladfabriken i Sundbyberg, i norra Stockholm. Fastigheten är Marabous gamla chokladfabrik, som var i bruk fram till 1970-talet.


Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSundbyberg

Parterna har tecknat ett grönt hyresavtal som avser närmare 1100 kvadratmeter i Chokladfabriken. Cirka 90 anställda flyttar in i de nya lokalerna i november. 

Linas Matkasse ingår i LMK Group som grundades 2008. Under 2021 levererade bolaget drygt 23 miljoner måltider under varumärkena Linas Matkasse i Sverige, Godtlevert och Adams Matkasse i Norge och RetNemnt i Danmark.

Läs även: Atrium Ljungberg starka i omställningen - slår konkurrenter på fingrarna

– Vi vill erbjuda en attraktiv och flexibel arbetsplats och möjlighet att ha vårt specialdesignade provkök i anslutning till kontoret. Sundbyberg har närhet till bekvämligheter som restauranger, hotell, träningsmöjligheter och inte minst, bra kollektivtrafiksanknytningar, säger Claes Stenfeldt, Chief SCM Officer på LMK Group, i ett pressmeddelande. 

Chokladfabriken omfattar drygt 28 000 kvadratmeter och byggdes åt Marabou år 1916 och var sedan i bruk fram till 1970-talet. Nuvarande hyresgäster är bland andra Atria, Foodmark, Semper och Tefal och OBH Nordica Group. 

– Vi är väldigt glada över detta. Linas Matkasse passar perfekt in i Chokladfabriken och stärker hyresgästmixen där vi redan i dag har verksamheter inom liknande branscher, säger Max Lantz, Fastighetschef Atrium Ljungberg, i en kommentar. 

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Atrium LjungbergSundbyberg

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.