Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Ny chefsekonom i Hyresgästföreningen

Publicerad: 7 april 2015, 12:27

Mariell Juhlin

Mariell Juhlin har utsetts till ny chefsekonom och chef för Boendeenheten i Hyresgästföreningen från och med den 15 juni.


Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Mariell Juhlin har utsetts till ny chefsekonom och chef för Boendeenheten i Hyresgästföreningen från och med den 15 juni.

Mariell Juhlin har haft ledande roller i en rad internationella konsultföretag, bland annat som direktör för konsultbolaget Matrix Insight Ltd i London. 2011-2013 hade hon en forskartjänst med inriktning på innovation vid University of Sussex.

Närmast kommer hon från rollen som chefsekonom på Ramböll där hon arbetat med utvärderings- och analysuppdrag inom både privat och offentlig sektor.
– Det känns väldigt roligt att välkomna Mariell Juhlin i rollen som chefsekonom. Hon har en väldokumenterad kunskap om och förståelse för bostadspolitikens roll i samhällsekonomin, kombinerat med en vana att leda medarbetare och utveckla verksamheten, säger förbundschef Jan Johnsson.

Utöver tjänsten som chefsekonom kommer Mariell Juhlin även att leda Boendeenhetens arbete.

– En genomtänkt bostadspolitik är nyckeln till utveckling i samhället. Det gör att Hyresgästföreningens uppdrag också blir allt viktigare. Organisationen har inlett ett intressant utvecklingsarbete men står också inför en rad utmaningar. Det känns därför både inspirerande och spännande att tillsammans med övriga medarbetare få vara med och utveckla organisationens bostadspolitiska arbete, säger Mariell Juhlin i en kommentar.

Mariell Juhlin efterträder Anders Konradsson som efter 37 år i Hyresgästföreningen går i pension.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Hyresgästföreningen

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.