Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

NP3:s JV hyr ut 5 200 kvadratmeter till Jämtkraft

Publicerad: 29 mars 2022, 16:09

Fastigheterna i Östersund omfattar en total byggrätt om 12 000 kvadratmeter, den totala ytan för huvudkontoret beräknas bli runt 10 000 kvadratmeter.

Jämtkrafts och NP3:s gemensamma bolag Jämtjägaren tecknar ett 15 årigt hyresavtal med Jämtkraft i bolagets nya huvudkontor som ska utvecklas i Östersund.


Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Hyresavtalet som tecknats med Jämtkraft avser en yta om 5 200 kvadratmeter med option på ytterligare yta. Hyresavtalet är tecknat på 15 år med ett årligt hyresvärde på 13,5 miljoner kronor. Inflyttning beräknas ske i början av andra kvartalet 2024.

Kontoret kommer, enligt ett pressmeddelande från Jämtjägaren, att byggas med innovativa energi- och hållbarhetslösningar och byggnaden kommer att certifieras enligt LEED Platinum.

Läs mer: NP3 inkluderas i EPRA-index 

Jämtjägarens investeringskostnad är cirka 250 miljoner kronor inklusive markförvärv. 

– Projektet kommer vara unikt på denna marknad och detta är bara första etappen av tre. Men vi ser en efterfrågan på moderna och hållbara kontor så vår förhoppning är att även de andra etapperna skall påbörjas inom kort, kommenterar Mattias Lyxell, vd på Jämtjägaren.

Jämtjägaren startades för att säkerställa utformningen av den kommande byggnationen och fortsatt tillgänglighet till NP3:s närliggande fastigheter på området stadsdel norr samtidigt som Jämkraft tryggar ett långsiktigt förfogande över sitt huvudkontor.

Philip Wallin

Reporter

philip.wallin@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

NP3 Fastigheter

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.