tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Nivika hyr ut och bygger 18 000 kvm till förpackningstillverkare

Publicerad: 18 januari 2023, 12:04

Nivika hyr ut och uppför en industribyggnad på fastigheten Hematiten 1 i Värnamo till förpackningstillverkaren DS Smith. TIll vänster Nivikas vd och grundare Niclas Bergman.

Foto: Nivika

Nivika har signat med DS Smith om att bygga en ny industribyggnad i strax utanför Värnamo. Det skriver fastighetsbolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetNivika FastigheterVärnamo

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Dealen mellan Nivika och den globala förpackningstillverkaren DS Smith innefattar ett 15-årigt hyresavtal vilket inkluderar uppförande av en ny industribyggnad om 18 000 kvadratmeter på fastigheten Hematiten 1 i Bredasten industriområde strax söder om Värnamo.

I byggnaden avser företaget att inhysa såväl produktion som kontor och lager vilket i dag finns fördelat på två fabriker, en i Värnamo och en i Mariestad.

Läs också: Ökade kostnader och svag uthyrning – nu måste Corem sälja ännu fler kåkar

Årshyran för den planerade fastigheten beräknas uppgå till 10,7 miljoner kronor, fullt indexerat. Företaget ska kunna flytta in till årsskiftet 2023/2024.

– Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro, vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda. Vi ser ett stort intresse för lager- och industrifastigheter på våra orter, detta blir den fjärde byggstarten på ett år som Nivika genomför på Bredasten Industriområde, säger Niclas Bergman, VD på Nivika.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev