Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Niam satsar på totalrenovering av 14 500 kvm Scandic-hotell i Värtahamnen

Publicerad: 27 juni 2022, 06:50

Foto: Niam

Niam fortsätter att satsa på Värtahamnen och totalrenoverar Scandics hotell Ariadne som får 40 nya rum, ny restaurang samt skybar och relaxavdelning.


Ämnen i artikeln:

HotellScandicNiam FastigheterSvepet

Scandic Ariadne i Värtahamnen är ett av hotelljättens äldre hotell i Stockholms innerstad.  Men snart väntar en rejäl ansiktslyftning och ett helt nytt koncept. Med start i höst kommer fastighetsägaren Niam att stänga verksamheten för en totalrenovering som kommer att pågå fram till våren 2024.

Läs mer: Coworkingoperatör blir partner till Niam i The Dockworks – ska drifta 30.000 kvm 

Avtalet med Scandic omfattar 14 500 kvadratmeter och innebär bland annat 40 nya rum, en ny restaurang för 300 gäster, en skybar samt en relaxavdelning högst upp i byggnaden. Ariadne ligger i nära anslutning till Niams kontorsprojekt The Dockworks med planerad öppning 2025. Hyresavtalet mellan Niam och Scandic löper på minst 24 år.

– Det här är en långsiktig satsning för både oss på Niam och Scandic som vi är mycket glada över. Kombinationen av vårt kontorsprojekt The Dockworks och ett totalt nyrenoverat hotell med både skybar, relaxavdelning och restaurang blir väldigt attraktivt och lyfter hela området. Inresande kollegor till dem som hyr lokaler i The Dockworks kommer att kunna erbjudas en helhetslösning med både kontorsmiljö och ett stort hotell av högsta kvalitet, säger Ola Kolmert, affärsutvecklare på Niam, i ett pressmeddelande.

Byggnaden kommer att miljöklassas enligt Breeam new construction - nivå very good och hotelldriften Svanenmärks enligt Svanens nya kriterier.

 

Mårten Arvidsson

Webbredaktör (vikarie)

marten.arvidsson@mittmedia.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.