Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Newsec gör stor uthyrning i Göteborg

Publicerad: 27 maj 2019, 09:46

Mektagonen. Bild: Newsec

Newsec har, på uppdrag av Alecta, tecknat ett hyresavtal med DB Schenker i fastigheten Mektagonen, i Göteborg. Uthyrningen avser totalt 8000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

DB SchenkerNewsecAlecta

Mektagonen byggs för tillfället ut med 10 000 kvadratmeter för kontor och butiker, där DB Schenkers förhyrning täcker hela kontorsytan. Willys har vid tidigare tillfälle tecknat hyresavtal för 2000 kvadratmeter butiksyta i fastigheten.

– Vi väljer nu att samlokalisera våra kontor i city och Mölndal för att flytta vår verksamhet till Mektagonen. Här får vi bra och moderna lokaler i ett starkt läge med tillgång till hög servicegrad och goda kommunikationer, säger Bengt-Arne Björk, vd, DB Schenker Properties.

Fastigheten Mektagonen omfattar idag omkring 34 000 kvadratmeter. Sedan tidigare inhyser fastigheten verksamheter som till exempel hotell, restaurang och pub.

– Vi är stolta över att återigen ha genomfört en stor uthyrning. Tack vare gott samarbete och ett starkt team har Newsec kunnat leverera ett undertecknat avtal redan ett drygt år innan inflyttning, säger Marie Eriksson, uthyrningsansvarig, Newsecs svenska förvaltningsverksamhet.

Hyresavtalet med DB Schenker löper på i tio år.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

DB SchenkerNewsecAlecta

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.