Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

NCC bygger hyresrätter i Höganäs

Publicerad: 6 november 2017, 07:23

Höganäs Illustration: NCC

NCC ska på uppdrag av Höganäshem bygga två fastigheter med 64 hyreslägenheter och två komplementbyggnader för totalt 64 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

HyresrätterNCC

– Behovet av hyresrätter i Höganäs är stort. Förutom de två hyresfastigheterna vi redan har i produktion i Folkparken planerar vi för ytterligare tre fastigheter i samma område. Två av dem kommer bli trygghetsboende. I den långsiktiga planen finns ytterligare flera spännande projekt som kommer att ge Höganäs och Kullabygden fler hyreslägenheter, säger Jesper Månsson, vd på Höganäshem, i ett pressmeddelande.

Bolagets Folkboende-konceptet har kort byggkostnad tack vare standardiserad produktion, där en stor del gjuts och tillverkas på plats. Markkostnaden blir också lägre eftersom punkthusen byggs på höjden, vilket kräver mindre tomt. Genom att bygga yteffektivt och standardiserat kan Höganäshem bygga lägenheter till priser som ger fler möjlighet att bo i nyproducerade fastigheter. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

–  Vi har hittills byggt eller håller på att bygga 3 500 lägenheter från Kiruna i norr till Trelleborg i söder enligt detta koncept, säger Jessica Snygg, affärschef NCC Building.

Byggarbetet påbörjas under hösten och lägenheterna beräknas bli inflyttningsklara under våren 2019. Affären orderregistrerades i tredje kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

HyresrätterNCC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.