onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

MTR lämnar DN-skrapan: "Nya kontoret tillgängligt för fler"

Publicerad: 17 maj 2023, 10:01

MTR Nordics har i dag sitt huvudkontor på våning 8 i DN-skrapan i Marieberg på Kungsholmen,

Foto: Atrium Ljungberg/MTR

MTR Nordic, vars dotterbolag driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm, flyttar till Mineralfabriken i Hagastaden. Därmed lämnar man lokalerna i DN-skrapan på Kungsholmen: "Vårt nya kontor kommer att bli mer tillgängligt för fler", menar HR-direktören Charlotte Witt.

Ämnen i artikeln:

SvepetAtrium LjungbergAnnica ÅnäsAreimStockholm

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


I december flyttar MTR Nordic från sitt nuvarande huvudkontor i DN-skrapan på Kungsholmen, där Areim är fastighetsägare, till Atrium Ljungbergs Mineralvattenfabriken som ligger i hörnet Hälsingegatan/Norra Stationsgatan i Hagastaden.

Det nya kontoret omfattar drygt 2 500 kvadratmeter, uppger AL i ett pressmeddelande.

Läs mer: Proppen ur för bostadsfastigheter

Därmed byter MTR ut Rålambsvägen i Marieberg – där Thorildsplan är närmaste tunnelbanestation – mot Hagastaden. Stadsdelen får en egen tunnelbanestation 2028 men just nu är Odenplan, med både pendeltåg och tunnelbana, närmast det nya kontoret – via uppgången Dalagatan/Vanadisvägen intill S:t Matteus kyrka.

– Jag är övertygad om att vårt nya kontor kommer att bli mer tillgängligt för fler, korta pendlingsavståndet för många samt underlätta för varierat arbete. Vi ser fram emot att få vara på plats i en stadsdel där vi får vara med och växa med staden, säger Charlotte Witt, HR-direktör MTR Nordic, i en kommentar.

Odenplans tredje uppgång finns i korsningen Dalagatan/Vanadisvägen. Stationen ligger närmast MTR:s kommande kontor i Hagastaden.

Foto: Google maps

6 000 arbetar för MTR i Stockholm

• MTR Nordic Group består av sju bolag: MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Mälartåg, MTR Tech, MTR Facility Management, MTRX och MTR Nordic. Sedan 2017 bedriver man även en yrkeshögskola för lokförare och tågtekniker.

• MTR är en av Stockholms största privata arbetsgivare, med närmare 6 000 medarbetare.

• MTR Nordic Group är en del av MTR Corporation som är ett av de ledande tågbolagen i världen och har sitt huvudkontor i Kong Kong, där man även driftar tunnelbanan.

Atrium Ljungberg har gjort flera uthyrningar i Mineralvattenfabriken det senaste året. Bland annat till Nordr, Zmarta Group, Wolt samt Kry.

Granne med Mineralvattenfabriken i kvarteret Blästern ligger det så kallade PV-palatset (efter Volvo Personvagnar som huserade där i 30 år) som nu renoveras för att rymma moderna kontor med industrikänsla, klart för inflyttning under 2024.

Läs mer: Första köpet – av många: "Har 80 miljarder att spendera"

I kvarteret ligger även Industricentralen, den ikoniska tegelbyggnad som AL förvärvade från just AB Industricentralen i fjol för 2,3 miljarder – här huserar bland annat ett flertal arkitektkontor och gallerier.

Fram till 2030 planeras Hagastaden växa med 50 000 arbetsplatser och 6 000 nya bostäder.

– Intresset för Hagastaden ökar, inte minst för de industrihistoriska fastigheterna där många tech- och kunskapsintensvia bolag valt att etablera sig under senare tid, kommenterar Catarina Lennartsson, leasing manager på Atrium Ljungberg. Vi är glada att även välkomna MTR hit. Med starkt fokus på att bidra till ett hållbart samhälle kommer de att passa perfekt in i hyresgästmixen.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev