Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Mileway hyr ut över 75.000 kvadratmeter i Sverige

Publicerad: 28 april 2022, 07:48

Tobaksfabriken i Östra Hamnen i Malmö.

Mileway hyr ut lokaler om över 75.000 kvadratmeter i sammanlagt sju uthyrningar – från Malmö i söder till Hudiksvall i norr.


Ämnen i artikeln:

Blackstone Group

Blackstoneägda last mile-bolaget Mileway meddelar att bolaget har tecknat flera nya hyresavtal – på sammanlagt över 75 000 kvadratmeter – runtom i Sverige. 

Det handlar dels om en uthyrning till märkesverkstaden Mechanum som utökar sina lokaler i Göteborg och förlänger sitt hyresavtal i ytterligare 10 år. I samband med det kommer Mileway att uppgradera lokalerna på 4.400 kvadratmeter.

Läs även: Logistik sticker ut på ”världens mest likvida fastighetsmarknad”

I Mileway’s fastighet Tobaksfabriken, som ligger i industriområdet Östra hamnen strax utanför centrala Malmö, har Müllers, en svensk grossist och återförsäljare inom husdjursfoder, utökat sin totala förhyrning till över 10.000 kvadratmeter.

Nära Stockholm Arlanda Airport har Newrest, ett cateringföretag som specialiserar sig på ombordtjänster till flygbolag och som nyligen vunnit ett avtal där de ska tillhandahålla cateringtjänster till SAS, tecknat ett nytt, långt hyresavtal på närmare 5.300 kvadratmeter. Fastigheten kommer att inrymma ett fullt utrustat produktionskök. 

I Linköping har Elcare, ett reparationsföretag för hemelektronik, förlängt sitt befintliga hyresavtal för lager och kontor. Byggnaden på 8.400 kvadratmeter ligger i nära anslutning till flygplatsen och bara fem kilometer söder om centrala Linköping. 

I Hudiksvall har Mileway fördjupat samarbetet med Hexatronic, en teknikkoncern som specialiserar sig på högkvalitativa fiberoptiska produkter. I och med det förnyade långtidsavtalet lägger företaget till ytterligare 665 kvadratmeter yta, som nu uppgår till totalt cirka 40.000 kvadratmeter.

Head Brands, ett distributionsföretag inom hårvård, har förnyat sitt avtal i Lund. Mileway har genomfört förbättringar av fastigheten både interiört och exteriört. Byggnaden om totalt 5.000 kvadratmeter ligger i Gastelyckan, Lunds största industriområde, precis intill E22.

I Kungsbacka har den befintliga kunden Holship, ett globalt logistikföretag inom väg-, sjö- och flygfrakt, undertecknat ett nytt långtidshyresavtal på ytterligare 2.566 kvadratmeter. Företagets sammanlagda hyrda yta nu uppgår till cirka 11.600 kvadratmeter.

Mileway’s portfölj med last mile-logistikfastigheter består nu av mer än 165 fastigheter med en total yta på 1,75 miljoner kvadratmeter, som förvaltas av lokala team i Stockholm, Malmö och Göteborg. Statistiken är per den 31 December 2021.

Redaktionen

redaktionen@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Blackstone Group

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.