Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Migrationsverket hyr av Peab

Publicerad: 24 september 2015, 07:12

Migrationsverket tecknar avtal med Peab om Ljungbyhed Park.


Ämnen i artikeln:

Peab

Migrationsverket behöver fler boendeplatser, till en början öppnar hotellbyggnaden om cirka 120 platser som ett så kallat ankomstboende. Avtalet gäller från och med den 1 oktober.
– Den verksamhet vi nu öppnar på Ljungbyhed park är en viktig del i vårt nuvarande arbete med att på ett säkert sätt ta hand om de personer som söker sig till oss, säger Åsa Lindberg, regionchef i region Syd.

Anläggningen hyrs av Peab i dess befintliga skick under tre år. Det erbjuder Migrationsverket en beredskap om situationen kräver det. Därför kan anläggningen i sin helhet att succesivt komma tas i bruk. Det skulle innebära att det finns en beredskap på cirka 1 000 platser.

Migrationsverket ansvarar för driften av ankomstboendet och nu börjar arbetet med att iordningställa boendet.
– I Klippans kommun har Peab en anläggning som väl lämpar sig för mottagning för flyktingar. Jag hoppas och tror att Ljungbyhed och dess invånare välkomnar dessa människor och ser att det finns unika fördelar med en mottagningsenhet på orten. Det kommer i förlängningen att ge arbetstillfällen, ökad handel och utbyten av erfarenheter, Kerstin Person, Kommunalråd (S).

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Peab

Ämnen i artikeln:

Peab

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.