fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Markanvisas 625 hyresrätter

Publicerad: 19 oktober 2015, 06:20

15 oktober markanvisades Familjebostäder totalt 625 hyresrätter. Bland annat gäller anvisningen 200 hyresrätter i Bandhagen och cirka 150 hyresrätter i Hagastaden.

Ämnen i artikeln:

ExploateringsnämndenFamiljebostäderStockholm

Under exploateringsnämndens i Stockholms sammanträde 15 oktober markanvisades Familjebostäder totalt 625 hyresrätter. Fastighetsnytt har tidigare skrivit om de 275 lägenheter i Enskede gård som markanvisas. Förutom dem gäller anvisningen 200 hyresrätter i Lådkameran i Bandhagen och cirka 150 hyresrätter i Hagastaden.

I Bandhagen är preliminär byggstart beräknad till 2017, likaså i Hagstaden.

– Vi är glada över möjligheten att planera för allmännyttiga hyresrätter i Hagastaden som ju är ett av stadens stora stadsutvecklingsområden. Vid sidan av de cirka 150 hyresrätter ska vi även planera för två förskolor och en gruppbostad, säger Håkan Siggelin, projektutvecklingschef.

Lägger man de nya markanvisningarna vid övriga markanvisningar under året har bolaget totalt fått byggrätter för 1 256 nya bostäder.

– När allmännyttan nu ska fördubbla sitt bostadsbyggande är det oerhört viktigt att bolagen får de markanvisningar som behövs för nå upp till målet, säger Ann-Margarethe Livh (V), bostadsborgarråd och ordförande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Familjebostäder

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev