Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Många hyror färdigförhandlade

Publicerad: 2 december 2016, 12:13

Drygt 300 000 av landets 1,5 miljoner hyror är färdigförhandlade. Vid samma tidpunkt förra året var siffran uppe i 87 000. Den genomsnittliga hyreshöjningen ligger på 0,55 procent.

Ämnen i artikeln:

Hyresgästföreningen

-Vi ligger långt före i tid jämfört med de senaste åren. Att det går så snabbt är glädjande och helt i linje med det regeringsuppdrag parterna jobbar med för att få till effektivare och snabbare förhandlingar. Det gagnar både hyresvärdar och hyresgäster, säger Erik Elmgren Hyresgästföreningens förhandlingschef.

Samtidigt som det går snabbare än vanlig i genomsnitt hör vi titt som tätt om förhandlingar som strandar, där hyresvärdarna är representerade av Fastighetsägarna. Tidigare i veckan skickade Fastighetsägarna Syd ut hyresavier tillsammans med ett informationsblad, där hyran var höjd.

Hyresgästföreningen uppmanar hyresgästerna att fortsätta betala den gamla hyran.

– Senast i februari i år avrådde Fastighetsägarna Sverige sina medlemmar från att direktavisera oförhandlade hyror. Men nu väljer man alltså ändå att göra detta vilket är ansvarslöst och inte vad man kan förvänta sig av en part i ett förhandlingssystem, säger Erik Elmgren.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev