Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Mall för hyrestillägg

Publicerad: 21 maj 2012, 11:00

Svensk Handel har tillsammans med Visita och Fastighetsägarna Sverige tagit fram en ny mall för avtal om hyrestillägg i köpcentrum.


Ämnen i artikeln:

FastighetsägarnaSvensk Handel

Överenskommelsen reglerar hur butiker och andra hyresgäster i centrumanläggningar ska betala för till exempel bevakning, renhållning och underhåll av gemensamma ytor.

Den nya mallen innehåller en definition av vad som bör ingå i kostnaderna för bevakning, renhållning, drift och underhåll. Den innehåller även regler om avstämning och kontrollmöjligheter så att hyresgästerna inte ska drabbas av oförutsedda utgifter långt i efterhand. Klausulen kommer att ingå i Fastighetsägarna Sveriges blankettsamling.

– Vi är överens om att ett köpcentrumavtal bör uppfylla rimliga krav på tydlighet, förutsägbarhet och transparens när det gäller kostnader för allmänna och gemensamma ytor. Det är en förbättring som gynnar alla parter, säger Reinhold Lennebo, vd för Fastighetsägarna Sverige, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Svensk Handel

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.