Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Lumi nästan fullt uthyrt redan före byggstart

Publicerad: 18 augusti 2022, 08:54

Lumi Södra city Uppsala är fördelat på sju våningarsplan, varav merparten kontor och laboratorium. Resten butiker och restauranger i gatuplan.

Foto: Vasakronan/Walk The Room

Vasakronan har tecknat avtal med både Gyros Protein Technologies och Försäkringskassan som hyr 4 200 respektive 6 700 kvadratmeter i projektfastigheten Lumi på Dragarbrunnsgatan 75 i centrala Uppsala.


Ämnen i artikeln:

Vasakronan FastigheterUppsalaSvepet

Det innebär att Lumi, som omfattar 15 500 kvadratmeter, når en uthyrningsgrad om cirka 70 procent redan före projektstart. 

– Ambitionen är att skapa en livfull och spännande stadsdel där människor vill vara. Tillsammans med stadens planer för bland annat grönstråket, å-rummet vid Hamnplan och expansionen av Uppsala C har Södra city alla förutsättningar att spela en central roll i staden, kommenterar Bo de Besche, regionchef Uppsala.

Uppsala södra city omfattar totalt cirka 70 000 kvadratmeter projektmöjligheter i form av bland annat kontor, bostäder, hotell och förskola. Detaljplanen omfattar flera kvarter samt ett grönstråk och området utvecklas i nära samarbete med Uppsala Kommun. 

När hela Södra city står klart kommer området att länka samman Resecentrum i öst med Fyrisån i väst, och centrala Uppsala med Kungsängens bostadsområde i nord-sydlig riktning.

För Vasakronan motsvarar Lumi-investeringen 740 miljoner kronor och inflyttning väntas ske under första kvartalet 2024.

Teresa Ahola

Reporter

teresa.ahola@fastighetsnytt.se

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.