fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Uthyrning

Live Nation tar över ikonisk scen på Södermalm

Publicerad: 12 januari 2023, 11:16

Live Nation kommer att hyra klassiska Göta Lejon på Götgatan på Södermalm i Stockholm. Fastighetsägare är Mark Capital Management (tidigare Meyer Bergman) och Cavendo.

Foto: Ulf Berglund

Det blir Live Nation som tar över klassiska Göta Lejon på Götgatan i Stockholm. Det skriver fastighetsägaren i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Göta Lejon öppnade 1928 i lokalerna i fastigheten Vägaren 24 på Södermalm i Stockholm. Sedan dess har lokalerna fungerat både som privatteater och konsertlokal.

Nu börjar ett nytt kapitel i den anrika scenlokalens historia när den multinationella konsertarrangören Live Nation nu tar över driften av Göta Lejon.

Vägaren 24 ägs av Mark Capital Management (tidigare Meyer Bergman) och Cavendo efter tidigare ägaren Skandia Fastigheters avyttring i slutet av 2019. Fastigheten innehåller förutom Göta Lejon 128 hyresrättslägenheter och ett antal kommersiella lokaler.

Läs också: Selin mot en halv miljard i lyxprojektet på Birger Jarlsgatan

– Vi är mycket stolta över att välkomna Live Nation Sweden till Götgatan. Som förvaltare och delägare till en av innerstadens mest spännande kulturfastigheter har vi ett viktigt ansvar för utvecklingen av Stockholm, och etableringen av Live Nation bidra på ett fantastiskt sätt till att stärka Södermalm som mötesplats och levande kultur- och nöjesdestination, säger Luckas Stjernberg, Asset Manager hos Cavendo Asset Management, i en kommentar.

Göta Lejon stänger i maj för en renovering där entrén, barer och restauranger kommer att få en uppfräschning. Återinvigningen är planerad till början av 2024, då med en kapacitet på 1400 besökare.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev