Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Life Science-kvarter i Hagastaden fullt uthyrt

Publicerad: 6 september 2019, 12:39

Kvarteret Patienten i Hagastaden. Bild: Vitartes

Vitartes har utvecklat lokaler om 25 000 kvadratmeter för vård, forskning och utbildning i kvarteret Patienten i Hagastaden, i Stockholm. Nu är samtliga hyresgäster klara.


Ämnen i artikeln:

HagastadenVitartes Fastigheter

Vitartes har utvecklat lokaler om 25 000 kvadratmeter för vård, forskning och utbildning i kvarteret Patienten i Hagastaden, i Stockholm. Nu är samtliga hyresgäster klara.

Tanken är att hyresgästerna tillsammans ska skapa ett centrum för ögonsjukvård, eller ett Eye Center of Excellence som bolaget kallar det i sitt pressmeddelande. Kvarteret Patienten beräknas stå redo för inflyttning till sommaren 2020, men verksamheterna startar successivt redan under hösten.

– Vitartes är oerhört stolt över att ha skapat en byggnad med ett innehåll som lever upp till de förväntningar på life science-verksamheter som eftersträvas, säger Steinar Stokke, vd på Vitartes i bolagets pressmeddelande.

Hyresgästerna i kvarteret Patienten:

- S:t Eriks Ögonsjukhus
- Karolinska Institutet
- Memira
- Alcon
- Direkt Optik
- Alva Barnklinik
- Kronans Apotek

Vitartes är Hemsö och SveaNors gemensamt ägda projektutvecklingsbolag inom Life Science. Fastigheten i Hagastaden kommer ägas och förvaltas av Hemsö.

– Vi är glada över vår delaktighet i utvecklingen av life science-fastigheter i den nya stadsdelen Hagastaden. Den nya byggnaden är nu fullt uthyrd, säger Nils Styf, vd för Hemsö i ett pressmeddelande.

Ajda Dzambic

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.