Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Läppstiftet första steget i nya Göteborg

Publicerad: 9 Juni 2016, 05:45

Läppstiftet med den nya Hisingsbron i bakgrunden. Bild: Vasakronan.

Vasakronan har tecknat ett hyresavtal med Collector Bank i Läppstiftet, Göteborg. Avtalet gäller 6 000 kvadratmeter och är startskottet på ombyggnaden av den ikoniska byggnaden.


Ämnen i artikeln:

GöteborgCollectorVasakronan Fastigheter

Vasakronan har tecknat ett hyresavtal med Collector Bank i Läppstiftet, Göteborg. Avtalet gäller 6 000 kvadratmeter och är startskottet på Vasakronans ombyggnad av den ikoniska byggnaden.

I Göteborg pågår många stora stadsutvecklingsprojekt. Ett av dem är området i och kring Gullbergsvass där den ikoniska byggnaden Läppstiftet ligger. Vasakronan är en av de aktörer som jobbar med omdaningen av området, som bland annat innebär en total ombyggnad av Läppstiftet. Ytorna västerut utökas och en ny glasfasad byggs samtidigt som en ny port mot älven öppnas upp – Älvporten.

– Läppstiftet har ett unikt läge mitt i city och alldeles intill Götaälvs strand, säger Kristina Pettersson Post, regionchef. Under 2015 har vi färdigställt en ny konferensanläggning i fastigheten. Med den nya entrén som vetter mot väst, Älvporten, har en ny sida av huset aktiverats. När Collector flyttar in får de en av Göteborgs finaste lokaler med en fantastisk utsikt.

Projektet omfattar totalt 9 000 kvadratmeter varav 6 000 nu hyrs av Collector Bank. Inflyttningen är planerad till 2018.

Förändringen är ett första steg i utvecklingen av området. På andra sidan Götaälvbron planerar Vasakronan för kvarteret Platinan, ett nybygge om 60 000 kvadratmeter kontor, hotell och kulturverksamhet.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.