Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Länsförsäkringar Liv in i Svenska Handelsfastigheter

Publicerad: 31 januari 2017, 13:41

Lennart Sten.

Foto: Fastighetsägarna.

Ytterligare en institutionell investerare går in i Svenska Handelsfastigheters tidigare aviserade nyemission. Tidigare har man meddelat att Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner deltar i emissionen men nu har även Länsförsäkringar Liv valt att göra det.


Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarSvenska HandelsfastigheterCushman & Wakefield

Ytterligare en institutionell investerare går in i Svenska Handelsfastigheters tidigare aviserade nyemission. Tidigare har man meddelat att Fjärde AP-fonden och Kåpan Pensioner deltar i emissionen men nu har även Länsförsäkringar Liv valt att göra det och därmed kommer bolagets ägarkrets att bestå av de tre institutionerna samt ledningen för bolaget.

– Vi välkomnar Länsförsäkringar Liv som ny delägare. Med tre stora och långsiktiga ägare har vi en mycket solid bas att bygga vidare på. Långsiktigt är vårt mål att bygga upp ett portföljvärde om cirka 10 miljarder kronor genom förädling och utveckling, kommenterar Lennart Sten, vd för Svenska Handelsfastigheter i ett pressmeddelande.

Vidare har bolaget tecknat ett nytt finansieringsavtal och i kombination med nyemissionen innebär det att man får att förvärvsutrymme om cirka 6 miljarder kronor.

PwC agerade rådgivare till Länsförsäkringar.

Cushman & Wakefield har varit Handelsfastigheters rådgivare och rest kapitalet.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.