Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Läkemedelsföretag hyr in sig i Tomteboda

Publicerad: 27 oktober 2020, 15:21

Visionsbild från Valneva.

Blackstone- och Areim-ägda Tomteboda har fått en ny hyresgäst.


Ämnen i artikeln:

Tomteboda

Vaccinföretaget Valneva Sweden hyr in sig i den före detta spårhallen Tomteboda med sina 170 anställda. Lokalen är cirka 4 000 kvadratmeter och avtalet sträcker sig öve tio år. 

JLL har uthyrningsuppdraget för fastigheten. 

Läs även: Ingen kris i Solna – här ska kommunen bygga över tusen nya bostäder

– På Valneva har vi hela värdekedjan, från tillverkning av API till färdig produkt samt paketering och distribution för olika marknader. Förutom den kommersiella produktionen av eget vaccin tillverkas kliniskt prövningsmaterial för vacciner på kontraktsbasis i Sverige. Spårhallen med sin unika arkitektur, takhöjd och stora ytor möjliggör etableringen av en modern och helintegrerad produktionslinje med högsta kapacitet. Närheten till vår befintliga produktionsanläggning, lokalens utformning samt ett bra samarbete med vår nya hyresvärd för att åstadkomma verksamhetsnödvändiga anpassningar var avgörande för vårt val, säger Janet Hoogstraate, Chair Management Board på Valneva Sweden AB, i ett pressmeddelande.

”Spännande och framgångsrikt fastighetsprojekt”

Tomteboda har de senaste åren genomgått ett omfattande moderniseringsarbete. Stort fokus har lagts på service och hållbarhet för hyresgästerna. För närvarande pågår till exempel arbetet med att etablera den största enskilda solcellanläggningen i Stockholms län. 

– Vi är stolta över att vara del av ett så spännande och framgångsrikt fastighetsprojekt som Tomteboda och bidra med långsiktiga hyresgäster. Efterfrågan efter bra ytor inom industri-och logistiksegmentet har den senaste tiden ökat kraftigt och nu fortsätter uthyrningsarbetet med de få ytor vi har kvar i fastigheten, säger Theodor Jarnhammar, Head of Office and Industrial Leasing på JLL.

Läs även: Postnord tillbaka i Tomteboda

Fler hyresgäster som flyttar ini Tomteboda

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

Thorengruppen med fyra skolkoncept 

PostNord

SL

Byggnaden som uppfördes 1983 på uppdrag av dåvarande Postverket ägs av Blackstone och Areim, medan Obligo Real Estate är ansvarig för förvaltningen. 

 

 

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

Tomteboda

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.