Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Kungsleden omstrukturerar avtal med största hyresgästen

Publicerad: 25 mars 2015, 10:16

Kungsleden AB har kommit överens med sin största hyresgäst ABB om att omstrukturera hyresavtalsförhållandet i Västerås. Det gamla Master lease-avtalet ersätts av 17 nya hyresavtal till ett totalt hyresvärde om 214 miljoner per år och med väsentligt längre löptid.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterVästerås

ABB är sedan 2008 Kungsledens största hyresgäst och står för cirka 14 procent av Kungsledens totala hyresintäkter. Nu har Kungsleden och ABB kommit överens om att omstrukturera det gemensamma hyresavtalsförhållandet. Det 13 år gamla Master lease-avtalet som omfattar alla fastigheter i Västerås ersätts med 17 hyresavtal av normalt slag.

De 17 nya hyresavtalen omfattar totalt 234 000 kvadratmeter lokalyta i elva fastigheter varav 41 000 kvadratmeter utgör kontor i centrala Västerås och 193 000 är industri/ lager på Finnslätten. Avtalen gäller från och med 1 januari 2015 och den genomsnittliga löptiden förlängs till 7,6 år från 3 år enligt Master lease-avtalet.

– Genom den nya lösningen får både Kungsleden och ABB större flexibilitet och trygghet, vilket borgar för en fortsatt god och långvarig affärsrelation”, säger Eskil Lindnér, fastighetschef Kungsleden.

NAI Svefa bistod ABB med rådgivnings- och värderingskompetens.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Kungsleden

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.