Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Uthyrning

Kungsleden köper nytt och expanderar Northvolts lokaler

Publicerad: 14 september 2021, 12:34

Foto: Kungsleden

Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med Northvolt och kommer i samma veva bygga nytt på Finnslätten i Västerås.


Ämnen i artikeln:

KungsledenNorthvolt

Det nya hyresavtalet omfattar cirka 15 400 kvadratmeter och löper på i 15 år. Northvolt är sedan tidigare etablerade på Finnslätten och hyr 8400 kvadratmeter av Kungsleden. 

Inom ramen för hyresavtalet kommer Kungsdelen förvärva en del av fastigheten Effekten 12, som i nuläget ägs av Northvolt, och på den tillhörande marken utveckla en kontorsbyggnad. Byggstart är planerad till fjärde kvartalet 2021 och den blivande fastigheten ligger i anslutning till Kungsledens andra fastigheter i området. 

Läs även: Jakten på kreditbetyget i full gång - men alla är inte med

– Northvolt är inte bara en hyresgäst utan en viktig partner i utvecklingen av området. Det här projektet är precis i linje med vår satsning på att göra Finnslätten till ett innovativt företagscentrum. Att Northvolt fortsätter att satsa på området stärker attraktionskraften och lockar nya spännande verksamheter, säger Mats Eriksson, regionchef Mälardalen på Kungsleden, i bolagets pressmeddelande. 

Den nya byggnaden kommer få trästomme och utvecklas i enlighet med Kungsledens ramverk Symbiotic Concept. Byggnaden kommer även miljöcertifieras i LEED-guld.

Ajda Dzambic

Reporter

ajda.dzambic@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

KungsledenNorthvolt

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.