Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag28.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Uthyrning

Kungsleden hyr ut till hotell i Kista

Publicerad: 28 April 2016, 06:04

Så här ser fastigheten ut idag. Bild: Kungsleden.

Kungsleden har tecknat ett hyresavtal med hotelloperatören Kista Hotel Apartements för ett 6 000 kvadratmeter stor lägenhetshotell i Kista. Avtal gäller över 20 år.


Ämnen i artikeln:

KistaKungsleden Fastigheter

Fastigheten, som ligger på Skalholtsgatan 2 i Kista, är idag en omodern kontorsfastighet med stor vakans som ska byggas om och moderniseras till ett lägenhetshotell. Befintliga hyresgäster har till största del flyttats till andra fastigheter inom Kungsledens Kista-bestånd vilket innebär att Kungsledens uthyrningsgrad ökar till 88,2 procent.

Den totala investeringen beräknas till 130 miljoner kronor.

Invigning av det nya lägenhetshotellet beräknas till våren 2018. I fastigheten, Holar 1, kommer det att finnas cirka 167 rum.

– Vi har under lång tid tittat på hur Holar 1 kan utnyttjas på bästa sätt för både hyresgäster och oss som fastighetsägare. Företagen i Kista behöver flexibla bostadslösningar samtidigt som Holar 1 har ett läge nära grönområden i en lugnare del av Kista som passar utmärkt för boende, säger Frida Stannow Lind, fastighetsutvecklingschef på Kungsleden.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

KistaKungsleden Fastigheter

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.